Järjestimme digitaaliset Rekrymessut opiskelijoille Tuudo-sovelluksessa vuonna 2024 poikkeuksellisesti kolme kertaa. Tammikuussa pidimme tuttuun tapaan kesätyöaiheiset messut ja syyskuussa opiskelijat etsivät messuilta osa-aikatöitä. Huhtikuussa pilotoimme ihka ensimmäiset sote-rekrymessut alan toimijoiden toiveesta. Kyseinen tapahtuma oli Tuudossa näkyvillä vain sotealan opiskelijoille, kun taas muut tapahtumat oli tuttuun tapaan suunnattu kaikille Tuudoa käyttäville opiskelijoille alasta riippumatta. Yli 150 000 opiskelijaa kävi tutustumassa vuoden aikana eri työmahdollisuuksiin osa-aikatyöstä kesätyömahdollisuuksiin, harjoittelupaikkoihin ja kokoaikaisiin, vakituisiin töihin sekä työnantajaesittelyihin. Järjestimme messutvuonna 2024 yhteistyössä Oikotien ja Vastuullinen kesäduuni -kampanjan kanssa.
Tuudo-sovelluksen digitaaliset Rekrymessut saivat alkunsa tarpeesta; korona-aika muutti työnhakutapahtumia digitaalisempaan suuntaan ja opiskelijat kaipasivat erilaisia tapoja tutustua avoimiin työmahdollisuuksiin. Opintoarjen hallintaan jopa päivittäin käytetyllä Tuudolla oli voinut hakea juuri opiskelijoille sopivia työmahdollisuuksia jo vuosia, mutta fyysisten rekrytointitapahtumien tilalle tarvittiin tehokas digitaalinen tapahtuma. Tuudon Rekrymessut näkivät päivänvalon tammikuussa 2021 ja olemme järjestäneet niitä onnistuneesti siitä saakka kaksi kertaa vuodessa. Tapahtumassa opiskelijat swaippailevat työmahdollisuuksia sekä työnantajaesittelyjä deittisovelluksista tuttuun tapaan oikealle tai vasemmalle kiinnostuksen mukaan. Vuoden 2024 aikana opiskelijat swaippailivat sovelluksessa yhteensä lähes miljoona kertaa.
”Tapahtumaan osallistuminen on yritykselle todella helppoa ja kuvio on muutenkin meille tuttu jo vuosien takaa. Olimme tyytyväisiä siihen, että sekä yritysprofiilimme että työpaikkailmoitus saivat monia satoja tykkäyksiä ja käyntejä.”
Kiira Sipilä, Eltel
”Toteutus on vuodesta toiseen toimiva, aikataulut pitävät hyvin ja ohjeistukset ovat selkeitä.”
Linda Yli-Keturi, LUKE
Webinaaripuheenvuorot kiinnostavat
Vuonna 2024 messuja nähtiin peräti kolmet, sillä sosiaali- ja terveysalan tarpeesta päädyttiin järjestämään pilottina sotealan opiskelijoille suunnatut alakohtaiset Rekrymessut. Kaikissa kolmessa tapahtumassa osa työnantajista tarjosi mahdollisuutta pikahaastatteluun ja niitä haettiinkin yli 2000 kertaa. Myös työelämäaiheinen webinaari järjestettiin kaikkien Rekrymessujen aikana ja niissä oli puhumassa yhteensä yli 30 työnantajaa. Työnantajapuheenvuorot varataan webinaaripäiviltä usein loppuun jo kuukausia ennen messuja ja niitä tulee webinaaripäivinä seuraamaan tuhansia opiskelijoita.
”Webinaaripuheenvuoro on hyvä ja suhteellisen helppo keino lisätä yrityksen tunnettuutta opiskelijoiden keskuudessa ja kertoa samalla kesätyöpaikoista. Opiskelijoita oli meidän puheenvuoron alkaessa linjoilla noin 150 henkeä ja minusta se on hyvä yleisö tällaiselle tapahtumalle. Lisäksi olen kuullut, että tallennetta on jaettu korkeakouluissa ja se on sitä kautta saanut näkyvyyttä myöhemminkin.” – Virpi Koskimies, Metsä Group
”Opiskelijoille on kiva kertoa työllistymismahdollisuuksista ja muutenkin työnantajamielikuvan esilletuomista. Työnantajan oli helppo osallistua webinaariin, kun asiat oli etukäteen hoidettu hyvin. ”
Siiri Lansmans, LähiTapiola
“Saimme kertoa yrityksestä tulevaisuuden tekijöille ja vaikuttaa heidän mielikuvaansa yrityksestä.”
Jenni Ailio, Posti
Miten Rekrymessut toimivat?
Tuudon digitaalisten Rekrymessujen tärkein tehtävä on saattaa opiskelijat yhteen heitä etsivien työnantajien kanssa niin perinteisten työpaikkailmoituksien mutta myös työnantajamielikuvan rakentamisen kautta. Opiskelijat tutustuvat aktiivisesti opintojensa aikana tulevaisuuden työmahdollisuuksiinsa ja siinä missä brändiuskollisuuden juuret alkavat jo nuoruudessa, myös tärkeimmät ja lähtemättömimmät työnantajamielikuvat luodaan silloin, kun kaikki ovet ovat avoinna.
Meille on tärkeää se, että työnantajat pystyvät osallistumaan messuille mahdollisimman vaivattomasti saaden samalla silti suurimman mahdollisen hyödyn; työnantajien ei tarvitse päivystää tapahtumassa tai käyttää aikaa koneen ääressä, sillä messunäkyvyys koostuu digitaalisesta aineistosta, jonka me Tuudolla koostamme työnantajan lähettämän aineiston perusteella etukäteen. Opiskelijat tutustuvat aineistoon ja swaippailevat tarjontaa täysin oman aikataulunsa mukaan, esimerkiksi lounastauolla tai jopa keskellä yötä.
”Rekrymessut oli hyvin järjestetty ja asiat oli tehty mielestäni yrityksen edustajille helpoiksi.”
Virpi Koskimies, Metsä Group
”Messut olivat visuaaliset, hyvin onnistuneet sekä erittäin selkeä toimeksianto/läpikäynti Tuudon suunnasta. Työnantajan näkökulmasta osallistuminen oli todella helppoa!”
Erika Suomela, Kesko
Swaippauksiin on mahdollista palata koska tahansa erillisen listan kautta, eli työpaikkaa ei ole pakko hakea itselle hankalana hetkenä. Myös mieltään voi muuttaa; hylätyiksi swaipatut työmahdollisuudet löytää kyllä tapahtuman työpaikkalistauksesta vielä swaippauksen jälkeenkin.
Mitä opiskelijat ajattelevat digimessuista?
Messut suunniteltiin suoraan vastaamaan opiskelijoiden aitoon tarpeeseen. Järjestämme messujen jälkeen opiskelijoille joka kerta myös palautekyselyn, johon kertyy helposti tuhansia vastauksia. Valtaosa messuille osallistuneista kokee tapahtuman onnistuneeksi ja hakee työtä, joka sopii omaan työnhakuprofiiliin. Toki saamme joka kyselykerralla myös kehitysehdotuksia, jotka pyrimme ottamaan huomioon seuraavia messuja järjestäessämme. Opiskelijat ovat esimerkiksi toivoneet suorempaa tapaa keskustella työnantajien kanssa messujen aikana, katsotaan siis mitä keksimme tulevaisuudessa vastataksemme tähän pyyntöön!
Hei työnantaja, tule mukaan syksyn 2025 messuille!
Järjestämme digitaaliset Rekrymessut jälleen syyskuussa 2025 osa-aikatyöteemalla. Webinaaripaikkoja varataan jo, joten jos haluat mukaan, kannattaa paikka varmistaa hyvissä ajoin. Ja ei huolta, jos et ole varma, onko teillä avoimia työpaikkoja tarjottavaksi. Voit käyttää halutessasi pelkän webinaaripuheenvuoron tai rakentaa työnantajamielikuvaa laajalla yritysesittelyllä messualustan kautta. Työmahdollisuuksien ei tarvitse myöskään olla pelkästään osa-aikatöitä, kaikki opiskelijoille sopivat työmahdollisuudet mahtuvat mukaan!
Jos neljän päivän tehonäkyvyys ei riitä tai kaipaat jotain pidempiaikaista esimerkiksi juuri työnantajamielikuvan rakentamiseen, Tuudo tarjoaa työnantajille myös ympärivuotista näkyvyyttä. Sovelluksen Työ ja harjoittelu -osioon lisätään jatkuvasti uusia opiskelijoille relevantteja työmahdollisuuksia sekä työnantajaprofiileja, joihin opiskelijat voivat käydä sopivalla hetkellä tutustumassa. Lue lisää työnantajien palveluista täältä.
Voimme tarjota ratkaisuja myös kampanjaluontoiseen näkyvyyteen messujen ulkopuolella. Sovelluksen Display-näkyvyys tarjoaa ainutlaatuisia ja tehokkaita mainosratkaisuja tilanteissa, joissa haluat tavoittaa opiskelijat tarkasti ja varmasti. Display-näkyvyydestä saat lisätietoa täältä.
Ota empimättä yhteyttä, me kerromme mielellämme lisää vaihtoehdoistasi! Halutessasi saat näkyvyyden Tuudon vaikka saman päivän aikana.